14 nov Fredag

Fredagkväll. För det mesta vilsam hemmakväll utan mer ansträngande sysselsättningar än lite enkel matlagning och TV- tittande. Doobidoo är ett trivsamt program att titta på. En god pilsner till eller en liten calvados, som är den godaste äppeljuice jag vet, smakar riktigt bra framför teven.

Dagen på jobbet har varit rätt lugn. Halva dagen på omsorgsförvaltningen och halva som politiker i barn- och utbildningsnämnden. Lite förberedelser på jobbet inför en heldag, onsdag nästa vecka om utvecklingsfrågor i omsorgsförvaltningen. Åt lunch med Erik på Hessle. Pratade om lite av varje. Senare funderingar om skolrådslaget. Ringde Ingegerd och bad henne titta på ett förslag med synpunkter på den socialdemokratiska skolpolitiken. Har bett Bibbi om det också. Funderar på Gustaf Hellströmskolan. Det känns defensivt på något sätt att stänga, som att ge upp. Är språkskälen tillräckligt starka? Diskuerade frågan med Kenth en stund. Skulle det vara möjligt att göra något helt annat? Satsa på att utveckla skolan. Ge dansprofilen en rejäl chans. Tittade på nämndens handlingar till nästa vecka. Nu föreslår förvaltningen, naturligtvis efter direktiv från majoriteten, att fritidshemmen inte ska kompenseras fullt ut för det ökade antalet barn. Det strider mot den praxis som finns. Pratade med Hans om regelverket. Kan inte tänka mig att vi i S- gruppen accepterar detta. Budgeten behöver tas upp i fullmäktige igen eftersom förutsättningarna ändrats sedan vi beslutade om budget för 2009 i juni. Skatteintäkterna minskar rejält nästa år, kanske med mer än 40 miljoner. Avslutade dagen hos Kim för klippning. Mycket småprat som vanligt och vi ska försöka hinna med schack någon kväll innan  jul. Jag ska höra med Thomas om han kan någon torsdag eller fredagkväll.

En stunds läsning får det bli innan läggdags. Läser Amos Oz  bok "En berättelse om kärlek och mörker". En självbiografisk skildring där han även berättar om både föräldrar och far- och morföräldrar. En stor släkt som likt andra judiska släkter blev stympade i ett folkmord som trotsar all beskrivning. Hans farbror blev kvar i Vilnius, en intellektuell europe som vägrade tro på och acceptera hatet. Medan andra delar av släkten emigrerade till Palestina redan på 20-och 30- talen blev han kvar i Vilnius där han och hans familj mördades likt sex miljoner andra.

Imorgonförmiddag ska vi i S- gruppen i BUN ha kaffebord på Gamlegården mellan 10 och12. Trevligt! Det finns alltid människor som är intresserade och vill diskutera.

Kommentarer
Postat av: Henry Larsson

Jag tycker att vi (S) ska ta strid för att behålla Gustav Hellström. Henry

2008-11-15 @ 06:37:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0