5 nov Lokalt och världen

Det känns lugnare för världen nu när Obama vann valet. Jo, jag vet, det är inte relevant att dra några sådana slutsatser ännu. Den stora supermakten är den stora supermakten och nyktert sett kan vi inte förvänta oss annat än att man sätter sina egna nationella intressen främst. Så brukar den supermakten agera. Det som kan bli intressant är det att sätta sina egna intressen främst, också kan innebära en annan inställning till relationer med omvärlden. Dialog, diplomati osv.

Skolsituationen förändras i östra och centrala Kristianstad eftersom det bor fler människor i centrum och det kommer att byggas mer bostäder i Hammarslund och Hammar. Några frågor att fundera på. Synpunkter tas tacksamt emot.
- Ska Gustav Hellströmskolan stängas av integrationsskäl även om barnen får längre till skolan?
- Ska vi bara ha F-9- skolor. Dvs ska t ex Nosabyskolan bli en F-9- skola?
- Ska vi rusta upp Norretullskolan eller bygga en  ny vid Allöskolan och låta området vid Noretull bli bostäder?
- Kan Milnerskolan göras om till grundskola?
- Ska det byggas en ny skola i Hammarslund?
- Ska Parkskolan och Kulltorpskolan ersättas med en helt ny F-9- skola?
- Ska Hammars skola byggas ut till en F-9- skola?
- Eller ska vi fortsätta med F-5- skolor som Park och Kulltorp?
- Vilka starka pedagogiska skäl finns för F-9- skolor?
- Vad händer om fler friskolor etableras?

Det här ska vi grunna på till framåt våren för att se om det då är möjligt att fatta ett långsiktigt inriktningsbeslut. Vi får väl se. Frågan behöver diskuteras.

Börsen har blivit lite gladare igen de senaste dagarna. Undrar om man ska göra något med sina PPM- pengar. De har stått på ett räntekonto i över ett år så jag ligger på plus i år med hela 4%. Kan det vara läge och försiktigt flytta lite till andra fonder? Vad säger marknaden? Har den fortfarande ont i magen, halsbränna, nervösa sammanbrott eller hjärnblödning? Eller har den tillfrisknat något av medicinen med bankgarantier och andra stödförband?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0