22 okt Alla ska med!

Idag har jag varit på invigning av en ny gymnasiesärskola. Skolan har tidiigare varit belägen på en grundskola, där således de som gått på denna skola varit åldersmässigt äldre än grundskoleeleverna. Nu finns den nya skolan nära en annan gymnasieskola och man använder samma skolrestaurang som andra gymansieelever. På skolan finns klasser för yrkesträning och verksamhetsträning. Det finns bra med resurser, både när det gäller lärare och teknisk utrustning. Träning i kommunikation hör till ett av de viktigare ämnena.

Skolan fungerar i allmänhet bra för barn och unga med funktionsnedsättningar. Däremot blir ofta betydligt svårare efter avslutad skolgång. När vuxenlivet börjar och arbete hör till det som de flesta vuxna räknar som en självklarhet. Så är det ofta inte för personer med funktionsnedsättningar. Är man utvecklingsstörd  har man rätt till en daglig verksamhet enligt LSS. Har man andra funktionshinder finns inte den rättigheten enligt lag. Dert är dags nu att vi gör någonting åt det. För unga människor är det förödande för självförtroendet att inte få arbeta med något meningsfullt. Många av de som slutar Riksgymnasiet har svårt att hitta en plats på arbetsmarknaden. Arbetsgivare i allmänhet, både näringsliv och det offentliga har ett ansvar. I kommunen borde vi klara av att till exempel anställa fler unga personer med funktionsnedsättningar. Alla ska med!

Nu försämras kronans värde ytterligare mot euro och dollar. Visst är det bra att klara sig själv men euro nu hade inte varit så dumt. Och även med euro får vi ju faktiskt sköta oss själva och se till att vi har statliga finanser i balans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0