5 okt Det är mycket nu

Världekonomin sviktar och ingen vet hur det går. Nyliberalismen behöver tas in för reparation sa nyliberalen Carl Rudbeck i Godmorgon världen. Ja, vad ska man säga om det. Tror inte det räcker med reparation.

Sd mot riksdagen? Igår tystade motdemonstranter ett Sd- torgmöte i Malmö. Sd framstår som demokratiska dygdemönster när de som kallar sig vänster uppträder som en skränande mobb. Sd ska vi tysta med andra metoder. 

Vi måste mobilisera för EU-parlamentsvalet. Vänstern i Europa behövs för en politik som tryggar sociala rättigheter, strejkrätt och en god livsmijlö. Det är bara socialdemokratin som har den kraft som kan bära drömmen om solidaritet, rättvisa och frihet så att den blir levande.

I Österrike röstade 30% på främlingsfientliga och EU- finetliga populistpartier och i Danmark är Dansk folkeparti  en etablerad kraft med sitt inskränkta och antihumansistiska budskap.

Pingströrelsens ledare föreslår att all vigselrätt ska överföras till staten, sen kan olika samfund välsigna de som önskar bli välsignade. Det verkar vara ett utmärkt alternativ att komma förbi allehanda konservativt bråte. Låt de som vill gifta sig med varandra göra det. Respektera människors kärlek till varandra.

Och i dag regnar det. Men efter regn kommer solsken.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0