8 okt Mer om skolan

Tack Anne för din kommentar om kristdemokrater och friskolor. Ja, här i Kristianstad är kristdemokraterna de mest rabiata förespråkarna för friskolor. Till och med moderaterna har en mer "moderat" hållning till friskolor. Det finns flera faror med friskolor. Den allra största faran är att de segregerar. Vår idé om skolan är att den ska vara en plats för möten mellan barn och ungdomar med olika bakgrund och olika erfarenheter. Det kan lägga grunden för förståelse och solidaritet mellan människor. Därför borde inte religiösa friskolor vara tillåtna. Det kan isolera grupper av barn från varandra och skolan ska vara bra plats för att lära känna varandra. Låt  familjerna sköta sin religiösa tro på fritiden. En annan fara är att friskolorna splittar resurser och att det leder till högre kostnader. Det blir särskilt tydligt nu med gymnasieskolan i Kristanstad. Visst kan det finnas skäl för en och annan friskola, men det bör vara upp till en kommun att besluta om det, inte Skolverket som det är nu.

Idag har börsen fallit med 6,5%. Raset tycks inte ta slut och för att försöka bringa lite ro i det hela  har en rad riksbanker sänkt räntan med 0,5%. För några veckor sen höjdes Riksbanken räntan pga inflationstrycket. Krismolnen blåste samtidigt upp i USA men det var inget som påverkade Riksbanken här. Nu, bara ett par veckor senare, är paniken nära. Förtroendet för Riksbankens analytiska förmåga kan inte vara annat än noll och en ny ledning behövs där omgående.

Varslen duggar tätt och bilindustrins framtid i Sverige framstår som hotad. Det hade varit skönt att kunna förverkliga en insiktsfull S- budget nu. För regeringens del står man fast vid den rigida hållningen att skattesänkningar ska välsigna oss ur det eländiga tillstånd som nu råder. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0