15 april Dagen efter

Igår var det åter ett fullmäktige som varade till midnatt. Förvisso diskuterades viktiga frågor, främst kanske om den ekonomiska situationen. Den är allvarlig och det kommer att bli tufft för välfärden de närmaste åren. Men det är inte rätt recept, som vissa moderater förespråkar, att skjuta upp byggandet av ett Naturum. Naturumet är en framtidssatsning som syftar till att lyfta fram Vattenriket. Göra Vattenriket i Kristianstad till ett  välkänt begrepp som lockar naturintresserade, turister och forskare. Vattenriket är ett fantastiskt verktyg för skolan och jag hoppas att vi snart får en skola i Kristianstad som skaffar sig profilen "Biosfärskola".

Det som blev oerhört tydligt igår är den djupa sprickan i moderaterna. Sex moderater,det vill säga sex av 13, (den fjortonde har redan lämnat och gått med i det parti som kallar sig Kristianstadsbygdens framtid) gick emot partilinjen om att behålla satsningen på ett Naturum. Man kan väl för övrigt knappast tala om en partilinje när det gäller moderaterna. Det finns minst två. Det kan ju vara bra med högt i tak men moderaterna är det största partiet i en majoritet som ska leda kommunen. Det syns inget av det nu. Det är beklämmande och till skada för kommunen. Majoriteten är handlingsförlamad.

Om en spricka, ens bråkdelen av denna, hade uppdagats hos socialdemokretarena hade dock ingen möda från de grävande journalisterna på K- bladet sparats för att beskriva detta. Nu är det märkvärdigt tyst. De två ledande moderaterna i det ledande majoritetspartiet pratar inte med varandra och K- bladet skriver inte om det. Det är bedrägligt mot tidningens läsare, i stort sett lika med kommuninvånarna, att inte informera om detta. Jag undrar, Matti Stenrosen, varför detta uppenbarligen inte har något nyhetsvärde?

Tillbaka till ekonomin. Det blir kärvt de kommande åren. Det bästa vore att staten tog ansvar genom ökade statsbidrag till kommunerna. Staten har bättre möjligheter än kommunerna. Går inte det är det min uppfattning att kommunen måste höja skatten för att vi ska klara en bibehållen välfärd värd namnet. Jag ser hur tufft det är i förskolans och skolans värld. Förskolan och skolan behöver mer resurser. Det är inte läge för besparingar. Nu, under krisen, med en situation där många familjer ställs inför drastiska förändringar med förlorade arbeten, är det vår uppgift att se till så att vi har en välfungerande skola, med lugna och trygga lärare. Kunskap kommer att behövas, nu är det viktigare än någonsin att satsa på utbildning.

Vi måste komma ut på andra sidan den här krisen med unga människor som tror på framtiden och livet.

Kommentarer
Postat av: Göran

Kan bara hålla med om att K-bladet även på nyhetssidorna tar klar politisk ställning. Att man själv kan påstå att man är objektiv i sin nyhetsbevakning är bedrägligt.

2009-04-17 @ 08:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0