16 april Ingenting förvånar

I dag är det stora nyheter i Kristianstadsbladet. Henry Larssons grannar vill köpa sina lägenheter. Hur i herrans namn kan man skriva en artikel om Henry Larsson på det? Det är enbart oförskämt och insinuant. Dock inte förvånande. Kan man på något sätt associera en socialdemokrat med något som kan komma att uppfattas som negativt så gör man det. Hur resonerar du Matti Stenrosen, när du på det här sättet kopplar Henry Larsson till det hans grannar vill göra? Du skulle troligtvis förneka att du gör det. Men, jo, den kopplingen är mycket enkel att göra. Läs nätkommentarerna till artikeln så får du se.


Socialdemokraterna har förresten aldrig varit emot bostadsrätter, tvärtom. Det är en bra boform för dem som vill ha det. Bland borgerlighetens företrädare och borgerliga media har väl för övrigt HSB alltid betraktats som en del av den socialdemokratiska maktapparaten. Däremot är det vår uppfattning att det ska finnas ett brett utbud av hyresrätter i olika bostadsområden, i olika delar av staden och kommunen, både centralt och icke- centralt. Då kan det bli verkliga valmöjligheter även för dem som inte kan eller vill köpa sin bostad.


K- Bladet har ägnat sig åt och fortsätter att ägna sig åt socialdemokratin och dess företrädare. Det är naturligtvis OK. Fortsätt granska makthavare och vad de gör oavsett partifärg. Det är medias uppgift. Men det är uppenbarligen svårt fört K- bladet att skilja på trams och väsentligheter. Precis just nu pågår en intern maktkamp i det ledande partiet i den borgerliga alliansen. Det förlamar det politiska styret i kommunen. Ledande företrädare pratar inte med varandra och har radikalt motsatta uppfattningar i för kommunen vitala frågor. Och så skriver ortens tidning om att Henry Larssons grannar vill köpa sina lägenheter! Jag kan bara bli riktigt förbannad!


Ikväll blir det föreställning på teatern med Ronny Eriksson, "Rum för rasande". Det ska bli riktigt trevligt. Ronny Eriksson är en vass satiriker med en stor portion humor. Förhoppningsvis kan ilskan ersättas av skratt om några timmar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt rätt. Detta börde du skicka in till fia ord i ortstidningen.

2009-04-16 @ 22:07:16
Postat av: Göran

Jag blev lika förbannad och det är upprörande att man kan agera så politiskt på nyhetssidorna.

2009-04-17 @ 08:47:14
Postat av: Nils Johansson

Hej igen!

Jag råka lägga in kommentaren under fel artikel.

Så är det när man är nybörjare.

Hej Anders!

Skönt att läsa dina inlägg. Vågar man som Socialdemokrat äga eller bo i något?

Blir man sjuk. Vågar man då anlita en privat vårdgivare? Utan att bli anklagad av Kristianstadsbladet.



2009-04-21 @ 08:45:06

2009-04-25 @ 11:03:18
Postat av: Anders Tell

Tack Nils för uppmuntrande kommentar! K- bladets makt är stor här. Dess uppfattning är tydligen mycket känslig att kritisera.

2009-04-25 @ 14:06:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0