18 april Ingenting förvånar, del 2

Idag är Duveborn "rolig" (läs bedrövlig som vanligt) med en liten notis om Henry Larssons eventuella köp av sin lägenhet. Detta är en mycket underlig historia. Skrämmande om man så vill, och innehåller följande:
1. Det borgerliga styret i Kristianstad vill sälja ut en del av ABK:s lägenheter.
2. En socialdemokrat råkar bo i ett ABK- hus där några av hans grannar vill köpa sina lägenheter.
3. Den socialdemokrat det gäller har inte själv anmält något som helst intresse av att köpa sin lägenhet.
4. Kristianstadsbladet sätter upp den aktuelle socialdemokarten på sin "misstänktlista", med vinjetten "När frågan om att sälja ABK:s lägenheter kom på tal var socialdemokraterna ytterst kritisk. Men när den första ombildningen nu är på gång är Arbetarekommunens ordförande Henry Larsson en av de möjliga köparna."
5. Kommentarerna rullar igång i nätupplagan. "Socialdemokraternas hyckleri" är ett begrepp som kommer till uttryck. Andemeningen är att sossar skor sig när de kan och annat är mest prat.
6. Insinuationerna fortsätter idag i form av en liten notis på K- bladets ledarsida, ägnat åt att förnöja. Den humor som Duveborn försöker prestera går möjligen hem mellan skål och vägg i reaktionära och sossehatande kretsar. Duveborns kommentar är av samma karaktär som flera av nätkommentarerna, det vill säga grovt osakliga.
7. Det har plötsligt blivit en sanning att socialdemokrater skor sig. Den socialdemokrat som råkar bo i ett hus där några av hans grannar vill köpa sina lägenheter har plötsligt själv blivit den skyldige!

Slutsats 1: Kristianstadsbladet har definitivt passerat en oanständighetsgräns när socialdemokrater får stå till svars för vad ens grannar tycker och vad det boregrliga styret i kristianstad gör.
Slutsats 2: Slarviga nyhetsartiklar ger eko på ledarsidan och ger ännu värre kommentarer där. Sambandet mellan nyhetsredaktionen och ledarredaktionen är uppenbart.
Slutsats 3: En socialdemokrat bör bo ensligt för att inte riskera att ha grannar vars åsikter socieldemokraten kan associeras med, enbart i kraft av att man bor grannar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0