26 april Kryssa Hillevi!

Opininionsundersökningar tyder på ett riktigt uselt valdeltagande i Europaparlamentsvalet. Det är inte bra och innebär ökad risk för att partier som Sverigedenmokraterna ska lyckas i valet. Nu kunde man ju strunta i det om det inte vore så att Europaparlamentet har makt. Beslutsmakten ligger förvisso hos kommissionen, som består av en minister från varje EU- land. Vilken minister beror på vilken sakfråga man ska besluta om. Men politiska sakfrågor ska passera och behandlas av parlamentet och dess utskott. 

Det har betydelse vad parlamentet har för uppfattning i olika frågor. Vår nuvarande europaparlamentariker från Skåne, Jan Andersson, har, vill jag påstå, betytt mycket för parlamentets arbete i frågor om arbetsmarknad och sysselsättning.

Nu är det snart dags att rösta och det är viktigt att vi får ett högt valdeltagande den 7 juni. Det gäller höger eller vänster i Europa precis som det gör i de nationella valen. 

För att få ett högt valdeltatagande tror jag att vi nu måste satsa allt på personvalskampanjerna. Jag tror det kan vara ett sätt att få upp intresset för valet. Vi måste göra de som vi vill att människor ska rösta på kända. Samtidigt kan det för oss S- medlemmar bli en sporre att värva röster för den kandidat vi vill ska ta plats i parlamentet. Vi socialdemokrater är dåliga på det här och riskerar att bli efter om vi inte också fullt ut satsar på krysskampanjer. Andra kommer att göra det både med kända och mindre kända personer.

Så jag säger: Kryssa Hillevi!

Hillevi Larsson, 34- årig riksdagsledamot från Malmö, blir en värdig och kompetent företrädare för oss i Europaparlamentet. Hillevi har ett brinnande engagemang och tror på politikens möjligheter att påverka och förändra världen. Tillsammans med socialdemokrater från hela Europa kan hon bidra till att vi får både ett bättre och rättvisare Europa och  att den internationella solidariteten stärks.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0