20 aug Resdag

Jag har idag varit på ett halvdagsseminarium om framtidens kunskaper, i Stockholm. S- gruppen i utbildningsutskottet har bjudit in skolpolitiker från kommuner samt även lärarfacken, elevfackliga organisationer och näringsliv. Fyra teman med fyra föreläsare talade. Det handlade om framtida behov av utbildning, som vi behöver mycket av, det handlade om näringslivets behov, här formulerade av en pesronaldirektör från Getingegruppen, det handlade om vikten av språkkunskaper och vikten av IT- kompetens i skolan.

En reflektion gör jag så här dags på kvällen. Från instuttet för framtidsstudier dars slutsatsen av vi behöver mer och högre utbildning, därför att mer och högre utbildning leder till fler jobb. Mycket kort och koncist är det här ett av de bästa argumenten mot Björklunds skola där barn tvingas välja vägar som begränsar när de ska börja på gymnasiet, där krvaen sänks för de yrkesinriktade programmen, där vuxenutbildningsmöjligheterna minskar och där elitklasser istället ska främjas. Det här är helt fel väg och leder inte Sverige till toppskikten bland länder när det gäller utbildning.

Det var fyra mycket intressanta föredrag som väl kompenserade restiden som var mer än dubbelt så lång som seminarietiden. Längre blev den av signalfel och tekniskt fel på hemvägen. Trist, även om jag föredrar tåg framför flyg på den här sträckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0