12 feb Banklån för fattiga blir dyra

Idag har ett av alla de där lånerbjudandena landat i brevlådan. Denna gång från Citibank. De förmånliga lån de erbjuder har en ränta på mellan 5,95 och 15,95 %. Det är ens förutsättningar som bestämmer räntan.

Vem lånar pengar av av en bank som denna? Och får lån till en ränta på 15,95 %? ja, inte är det de med de bästa bankkontakterna och de fetaste plånböckerna. Det här är bara för dem som med går med mössan i hand till en vanlig bank och får nej till ett lån för att de tjänar för taskigt eller ha blivit av med jobbet. Ingen tar väl frivilligt ett lån till 15,95 %-s ränta.

Sån´t här blir jag illamående av. Jag tittade på Citibanks hemsida och får där veta om att de bryr sig om miljön och ägnar sig åt välgörenhet. Skulle det försvara ockerräntan? På hemsidan står det dock inte hur mycket VD och styrelse tjänar och vilka bonusar de har. Förbjud skiten, är min absoluta uppfattning om sån´t här.

I Israel och Palestina blir det tufft för de som vill ha fred och försoning. Extremismen tilltar och det bådar inte gott. Fortsätter att hoppas på Obama och hans nya linje och att de sätter riktig press på Israels regering. Världen har inte råd med denna konflikt längre. Den måste få ett slut. Nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0