24 feb Dags för medlemsskap i republikanska föreningen

Det har varit en lång dag idag. Fortsättning på utvärderingsdag med barn- och utbildningsnämnden i Höör och sen ikväll möte på Trolle Ljungby skola. Föräldrarådet hade bjudit in med anledning av barn- och utbildningsförvaltningens förslag om att stänga skolan. Det var fullsatt, säkert ett hundratal personer. Mötet var väl förberett och hölls i en god ton, även om kritiken mot förslaget är väldigt stor. Det är naturligtvis begripligt. Vi får diskutera vidare i vår grupp hur vi ska ställa oss.

Det kommer att bli tuffa tider framöver, när det gäller ekonomin.  Skolområdena sliter med sina budgetar, det är stora underskott i grundskolan och elevantalet minskar  bland de äldre barnen.  Hur göra med de små högstadiedelarna utanför Kristianstad om det visar sig både bli dyrt och svårt att upprätthålla ämneskompetenser?

Idag har det viktiga(?) skett att det offentliggjorts att Viktoria och Daniel ska förlova sig och sen gifta sig nästa år.  Jag säger grattis till dem! Ännu bättre hade det dock varit om monarkin avskaffades så att de kunde slå sig ihop utan att det blev en riksangelägenhet. Kan det inte i vår tid bli ett slut på denna feodala kvarleva. Låt oss iställer genomföra parlamenatrismen fullt ut och göra talmannen till formellt statsöverhuvud med titeln president. Hela makten ska ligga hos parlamentet. Presidentens formella roll kan vara den som talmannen har nu; utse regeringsbildare och leda riksdagens arbete. Därutöver tillkommer en del representativa plikter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0