27 feb Efterarbetet

Idag fanns det andra numret av veckoslutstidningen "efterarbetet" i brevlådan. Det känns bra att det äntligen finns en vänstertidning i Skåne. Efterarbetet kan bli riktigt bra som en mer reportageinriktad tidning, för läsning under helgerna. I det här numret finns artiklar om spårbilar, den ekonomiska krisen i Kalifornien, kommunalrådslöner i Skåne, artiklar om nöje ocj kultur och så naturligtvis kåsören Röde orm. Tidningen ges ut i samarbete med Etc och har således också Johan Ehrenberg som skribent, med intressanta krönikor, denna gång om med frågan varför det är så fult med statliga företag. Eller är det inte det?

Det har varit en lång arbetsvecka fylld av kvällsaktiviteter. Skönt med fredag. Arbetsveckan har avslutats med boksluts- och budgetdialog för barn- och utbildningsnämndens räkning. Kommunstyrelsens arbetsutskott har fått en fyllig redovisning skolans verksamhet. Jag frågade centerpartiets Ingrid Karlsson om centern fortfarande ingår i majoriteten eftersom hon sagt att centern "to the bitter end" ska kämpa för Trolle Ljungby skola. En skola som majoriteten i barn- och utbildningsnämnden satt upp på ärendelistan till nästa sammanträde med förslaget att den skolan ska stängas.

Själv pläderade jag för breda politiska överenskommelser om skolan, eftersom vi de närmaste åren behöver fatta en del svåra beslut med bland annat stängning av små skolor. Det är bra om sådana ställningstaganden sker brett, Den typen av utspel som Centern gör försämrar nog tyvärr möjligheten till sådana svårare beslut.

Ikväll blir det opera på en biograf i Tomelilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0