14 juli 17

17.


"Misshandel med dödlig utgång.


35- årige Björn Moberg avled av de skador han fick efter den svåra misshandel han utsattes för natten till söndagen. Björn Moberg förefaller vara ännu ett offer för det oprovocerade våldet. Enligt vänner som han skilts från vid tvåtiden på natten till söndagen hade inget särskilt hänt under kvällen som kunde tänkas ge upphov till att han skulle utsättas för någons ogillande eller till och med svår misshandel.

"Björn var en riktigt hygglig kompis som alltid ställde upp för andra. Det är helt obegripligt att tänka sig att någon skulle bli förbannad på honom", säger den gode vännen Jaime Rodriguez, "det måste vara någon galning".


Polisens talesman Kenneth Martinsson uppger att man ännu inte funnit något som pekar på att Moberg varit inblandad i något bråk tidigare under kvällen. Sedan han skilts från sina vänner skulle han promenera hemåt, en sträcka på drygt 1,5 kilometer. Det var i Parkallén som Moberg hittades svårt skadad vid femtiden på söndagsmorgonen av ett tidningsbud, så svårt skadad att han alltså under söndagen avled av sina skador.


"Än så länge arbetar vi helt förutsättningslöst, säger Kenneth Martinsson. "Vi är mycket tacksamma för tips från allmänheten. Finns det någon eller några som passerat den aktuella platsen under natten till i söndags ber vi den eller dem ta kontakt med oss. Varje iakttagelse kan vara viktig, även om den inte verkar ha någon betydelse i sammanhanget."


Kurirens undersökning från så sent som april 2005, om otrygghet och oro, visar att invånarna i staden är oroliga när de vistas utomhus på kvällar och nätter. Många upplever att det är oroligt med ett omfattande fylleri, särskilt bland unga människor. En allmänt utbredd uppfattning är att staden mer eller mindre tas över av företrädesvis unga fredags- och lördagskvällar. Att det behövs fler poliser på gatorna och utanför krogar råder stor samstämmighet om i undersökningen. Kuriren har bett kommunstyrelsens ordförande Bengt Gudmarsson om en kommentar till det inträffade, men han har avböjt. När Kuriren tidigare i år redovisade sin undersökning om hur kommunens invånare upplever stadsmiljön kommenterade kommunstyrelsens ordförande den med att det var en undersökning med "hårt vinklade frågor" och att den var formulerad för att "nå ett visst syfte."  


Kuriren har nu beslutat att följa upp den tidigare undersökningen med en ny, där de tidigare frågorna kommer at kompletteras med frågor om hur man ser på kommunens ansvar för att offentliga miljöer ska upplevas som trygga och säkra.


Mattias Stenforss"


Han slog igen tidningen.

Det var alltså vad de fått ihop ännu. Det var duktiga pojkar som tagit hand om det här. Han bedömde risken som liten att polisen skulle hitta något att gå på. Der var ett riktigt beslut, kände han. Fan vet vad en glappkäft som Moberg kunde tuta i polisen, han hade redan varit där och pratat skit för många gånger. Det var oklart hur mycket han visste om Stjärnberg sedan tiden i Hemvärnet. Men det fanns inget utrymme för att ta några risker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0