4 juli 7

7.


Samma kväll.


AFA- cellen var samlad.


De träffades vanligen enligt ett bestämt schema varannan vecka. De var sju i cellen.


"Jag fick precis besked från min källa på Rättsmedicinska. Det är Stjärnberg i ruinerna". Det var Olle som inledde. "Han är skjuten på nära håll. Nackskott".

"Vad är det som händer? Vad håller de på med?". Linus formulerade samma tanke som de andra redan tänkt.

Åsa funderade vidare: "Det måste vara något internt hos nassarna. Men Stjärnberg var ju stor. Vem utmanar honom? Tror ni att våra små idioter i marschkängor kan ha någon susning om en sådan här sak?"

"Nej, knappast, i alla fall inte så att någon av dem begriper vad det handlar om". Martin var rätt övertygad om det och de övriga var böjda att dela hans uppfattning. De lokala nassarna tillhörde inte begåvningsreserven och skulle inte klara av något så stort som att likvidera en av de ledande. En av de som höll sig bakom kulisserna, men en av de verkliga makthavarna i rörelsen.  Frågan var om ens idioterna i stan kände till Stjärnberg och vad han sysslade med.

Olle igen: "Vi behöver kontrollera en del saker innan vi går vidare med åtgärder. I nästa rapport behöver vi ha en del besked att ge."


"Vi kan väl börja med att jaga fram någon av de lokala och känna vederbörande på pulsen. Jag tror det kan vara lämpligt att ha ett ingående samtal med till exempel Robin Andersson. Han brukar vara lättpratad när man gör hembesök. Tror inte det ger något, men det kan ju vara värt ett försök". Det var Lena. "Jag kan ta det, men vi behöver vara tre. Kan du, Olle, och du, Alex, följa med och hälsa på hos Robin?" Nickande svar från båda.


Olle vände sig till Katarina: "Tror du att du har möjlighet att hitta något om Stjärnbergs affärer den sista tiden?"

Katarina: "Ska se vad jag kan göra. Återkommer med besked på nästa gång".

"Jag tittar gärna på nätet, men vad vi sett tidigare så har Stjärnberg aldrig använt sig av internet eller mailkommunikation", sa Åsa, "men det kan ju vara värt att de om det finns någon korrespondens i närheten av honom som sticker ut på något sätt."


De resonerade ytterligare en timme om utvecklingen den senaste tiden. Det hade varit lugnt och att något så stort skulle hända som att någon eller några bestämt sig för att likvidera Stjärnberg hade de inte sett några tecken på. Inga särskilda aktiviteter hade föregått det här. Det bekymrade dem, var något på gång brukade de kunna fånga upp sådana signaler. Men nu fanns inget annat att göra än att börja rota i det. De första stegen var de överens om, sen fick de se vad det gav.


"Då gör vi så här till att börja med". Olle avslutade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0