4 mars Diverse

Mycket nätkommentarer till K- bladets artikel om nedläggningen av skolan i Trolle Ljungby. De flesta är kritiska och vill ha skolan kvar. En del åberopar arenan som ett skäl att det finns pengar till skolan och någon skyller på invandringens kostnader. Några resonerar ur ett annat perspektiv  och kan se fördelar med att barn får fler kamrater på en större skola.

Ja, enkelt är det inte, men en sak är ändå säker. Det kostar mer att ha många små enheter alldeles oavsett arenor eller invandring.

I eftermiddag var det genomgång av bokslutet 2008 med nämndspresidierna. Bokslutet som sån´t var inte gentligen inte så mycket att orda om, även om det blev en rätt omfattande genomgång av måluppfyllelse. Och det är ju bra. Dock tror jag att de allra flesta tänker på detta och nästkommande år, med drastiskt minskande skatteintäkter. Det känns i luften att det kommer att bli besvärligt.

Jag har idag även varit på ett skolbesök, denna gång i Gärds Köpinge skola. En skola med cirka 130 elever i åldrarna 6- 11 år. Det är alltid trevligt att träffa både barn och lärare. Det ger mig en bra bild av skolan i stort. Nu hade precis cdet nationella provet i årskurs 3, i svenska ock matematik, för första gången kommit. Provet är egentligen fel benämning. Proven ska det vara, för dessa båda prov består av sammanlagt 18 delprover som genomföras, rättas och dokumenteras och rapporteras. Samtidigt ska lärarna skriftligen dokumentera i individuella utvecklingsplaner (IUP) i alla ämnen, enligt alla femtioelva kursplanemål, i alla årskurser. Detta börjar ta sig rent absurda former. Prov, dokumentation och betyg är snart allt lärarna hinner syssla med. Det måste finnas något annat sätt att följa elevers kunskapsutveckling.

Det var trevligt på teatern igårkväll. Björn Gustafson (alltså Dynamitharry) är en riktigt bra skådespelare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0