12 sept Ett enkelt och överlägset budskap

Hemma igen efter en dag i kungliga huvudstaden. Förtroenderådets möte började klockan elva i förmiddags och avhölls i andrakammarsalen i riksdagshuset. Mona Sahlin inledde med ett riktigt bra anförande som i och för sig inte innehöll något nytt, men en tydlighet i traditionella socialdemokratiska värderingar. Thomas Östros fyllde på, som en inledning, till Maria Joaho Rodriguez anförande om en ny Lissabonstratregi för jobb och välfärd i Europa. Rodriguez är socialsit från Porugal, före detta minister, och nu rådgivare till ESP, det europeiska socialdemokratiska partiet.

Dessutom antogs ett Afrikaprogram utomordentligt föredraget av Joe Franz. Jag läste programmet innan och tyckte väl i och för sig att det var bra, men Joe Franz gav programmet liv. Med socialdemokratisk politik går det att påverka och förändra. Det behövs stöd för en utvecklad infrastruktur, utbildning och sjukvård. Det behövs en rättvis handel.

Vid denna tid på lördagkvällen skriver jag inte så långrandigt utan sammanfattar Mona Sahlins, Thomas Östros och Maria Joaho Rodriguez budskap på följande sätt:

Ökade klyftor skapar inte välfärd.
Fattigdom skapar inte tillväxt.

Samhällen mår bäst av jämlikhet.

"Ökad jämlikhet - bort med klyftorna!" blir en utmärkt paroll inför valet 2010.

Maritha Ulvskog avslutade frågstunden med Maria Joaho Rodriguez med frågan: Vad kan vi socialdemokrater i Sverige bidra med i arbetet med en ny Lissabonstrategi?

Svaret blev: Vinn valet nästa år! Det behövs en progressiv regering i Sverige. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0