26 sept En lördag på stan

Det blev en ganska långsam morgon och förmiddag men så småningom cyklade vi in till centrum och parkerade vid Domus. Först en promenad bort till skördefetsen på Södertorg. På vägen dit ett butiksbesök samt möte med några folkpartister som bjöd på äpplen. Det är det ju vi som ska göra! Vi socialdemokrater har en fin tradition med att bjuda på äpplen på lördagar annars. Förra lördagen var hela den borgerliga alliansen ute och så denna långlördag folkpartister. Vi behöver nog förbättra vår närvaro på stan.

Det blev några inköp på Södertorg, bland annat Vångamust. Det är fint med must på äpplen från trakten häromkring. Synd bara att äpplena måste köras till Kivik för att bli must. Vångadalen skulle nog kunna utvecklas även när det gäller förädling av produkterna därifrån.

Efter Södertorg en tur in på den fina Kristianstads bokhandel, där det alltid går att få bra boktips och sen lunchfika på Wahlquists conditori, med kaffe och en sillmacka. Trevligt ställe.

Efter stadsrundan körde jag ut till Gamlegården och kulturdagen där. Mycket folk, musik, mat och folkdans. Vid ett bord visades uppsatser som skolungdomar i området skrivit. Temat var respekt och ungdomars tankar kring det. Jag råkade komma dit samtidigt som ABK:s VD stod och bläddrade i uppsatshäftena. Han var mycket imponerad av det ungdomarna åstadkommit. S- föreningen i Näsby hade ett eget bord med information samt korvgrillning. Om det var ont om sossar i centrum så var det desto fler på kulturdagen. Patric Hansson, som är ordförande i S- föreningen i Näsby, och många fler, gör ett bra arbete där.

Väl hemma igen vid fyratiden var det dags för en kopp eftermiddagskaffe. Tänkte lyssna på Meny på P1, det var rätt länge sen, men det var ett annat Meny än det jag lyssnat på så många gånger. Meny från Radio Kalmar har varit närmast en institution och något att luta sig tillbaka i soffan för och lyssna på. Ska man aldrig mer få höra Karin Franssons förklarande stämma över någon maträtt? Nu var det ny program ledare och nytt koncept. Så får man väl inte göra?

Kommentarer
Postat av: johan

Håller med..

men det var värre i somras då allt skulle vara klimatsmart (trist ord) visst behöver man tänka på klimatet, men tyvärr tappade jag snarare aptiten än blev sugen på det som lagades av allt tjatande om klimatsmart hela tiden..bättre nu alltså

2009-09-27 @ 21:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0