28 sept Nu är det höst

Denna måndagmorgon var det avsevärt mörkare när klockan ringde än i fredagsmorse. Visserligen var det mulet och lite vått i luften, som väl hade sin del i frånvaron av ljus, men det räcker naturligtvis inte som förklaring. Det blir obevekligen mörkare en tid framöver.

Nu har jag för min del inget emot höst och höstrusk. Innesittande, mörka höstkvällar, är väldigt rogivande. Ljusa sommarkvällar utomhus, med en bok, ett gott öl (till exempel en välhumlad men inte så väldig fyllig sort som Oppigård Summer Ale) och varför inte en cigarill, tillhör sommarens höjdpunkter, men höstmörker efter en promenad i blåst och ett höstregn är minst lika bra, med bok och ett gott öl (men då en fylligare sort med bra beska, till exempel S:t Peters Cream Stout, den värmer gott).

Från åttonde våningen är det som vanligt en fin utsikt över en ikväll regnvåt gata, trafikljusets växling i färger och en och annan cyklist som försöker komma undan nederbörden. Det ser ut som om vinden lagt sig en aning, det var rätt blåsigt förut.

Bredvid mig ligger progammet för Kristianstadbionnalen, filmfestivalen i Kristianstadsformat, som går av stapeln sextonde till artonde oktober. Ska maila till Efter arbetet och tipsa om den. Det behövs fler tips på den tidningens kultursida om sådant som händer i denna del av Skåne.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0