11 dec Regeringen har fattat ett klokt beslut

Regeringen har fattat det kloka beslutet att tillåta jakt på vildsvin med hjälp av belysning nattetid. Vildsvin är en plåga som inte tillför mycket i naturen. De förstör mark där de drar fram och utgör en stor fara i trafiken. De har inga naturliga fiender utan stammen växer ohämmat. Det var ett stort misstag att ge tillstånd till alla vildsvinshägn som finns runt om i landet.  Stängslen utgör knappast några hinder för vildsvinen att ta sig ut i det fria. Tillsynen över dessa hägn måste ha varit i det närmaste obefintlig.

Regeringen har möjligen fattat ytterligare ett bra beslut idag. Det är utan tvekan en bra ansats att både förbättra förutsättningarna för överlevnad och stödja utveckling till ny, modern miljövänlig teknik. Om det räcker är svårt att sia om idag. Man kan säga att bilindustrin får en ny chans iallafall. Om krisen fördjupas är den allra viktigaste uppgiften att se till så vi kommer ut på andra sidan krisen med ett samhälle som håller ihop. Jag säger det igen: SOLIDARITET!

Inte i något som regeringen gör vill man ha uppgöresler med socialdemokraterna. Jag tror att alliansregeringen till varje pris kommer att undvika sådana uppgörelser. Ett tydligt exempel på det är skolpolitiken. Björklund vill inte ha något samförstånd annat än på sina egna villkor. Det andra och mer påtagliga nu är krispolitiken.  Det är synd för landet om det blir en princip som står över allt annat. Det ska troligen förstås mot bakgrund av den borgerliga katastrofregeringen 91-94. Ingen kunde uppfatta att den krisuppgörelse som gjordes med S- stöd på den tiden var något annat än en kollaps för Bildts regering. Det vill man undvika nu eftersom man är rädd att det kommer att tolkas som tecken på svaghet.  Det är dock ett högt spel som regeringen spelar. Vi kan komma i en situation där det verkligen kommer att behövas breda överenkommelser.


Strax dags för BUN S-gruppens sista möte för året. Trevligt och idag hemma hos L. Jag ska ta upp frågan om G Hellströmskolan igen. Vi borde kanske ordna en hearing om skolor som ser ut som denna. Höra på forskningen, Skolverket och andra kommuner som har skolor med mycket hög andel invandrarbarn. Hur kan risker och fördelar beskrivas med hänsyn till främst språkinlärning?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0