27-28 dec Vad händer 2009?

Ett nytt år närmar sig och likt alla andra orakel ämnar även jag sia om kommande händelser 2009.

Lokalt, i Kristianstad, blir det oro i det borgerliga lägret när moderaterna splittras i minst två falanger. Det borgerliga styret kan fortsätta i minoriet med stöd av Sverigedemokraterna. Möjligen hoppar Kd på det borgerliga tåget, men det är inte säkert att Fp och C vill ha dem med. Minst två moderater blir vildar och möjligen är det en eller två moderater som går över till socialdemokraterna. Fp sonderar möjligheten att gå ihop med socialdemokraterna och diskussioner förs mellan de två parteirna. S är beredd att ta ansvar men det fins trots allt för stora motsättningar mellan ledande partiföreträdare. K- bladets J Duveborn driver som vanligt sin egen linje och förespråkar att S till varje pris ska ställas utanför styret, även om det innebär att borgerligt styre med sverigedemokraterna som aktiv part.

Nationellt skärps krisen. Reinfeldt svettas framför TV- kamerorna när han ska förklara varför staten inte ska lägga sig i när Ford och GM beslutat sig för att lägga ner produktionen av bilar i Sverige. Det blir en regeringsombildning och Littorin tvingas lämna regeringen, han är för utmanande med sitt öppna förakt för sjuka och arbetslösa. Siffrorna för S vänder uppåt igen och Mona Sahlins självförtroende stärks.

Internationellt påbörjar Barak Obama sin utrikespolitiska diplomati. Borta är pratet om "Ondskans axelmakter" och samtal inleds med Iran. Ordentliga påtryckningar på Israel och en fredslösning börjar skönjas på allvar. Ett  mycket blodigt terroristattentat genomförs någonstans i Västeuropa eller USA och ropen på hämnd ökar. Obama är klok och vägrar låta sig fångas av den enkla hämndretoriken. En ny era av samtal och försök till ömsesidig förståelse inleds.

Kommentarer
Postat av: Anonym

En av dina läsare har tagit del av dagens tankar.vi hörs

2008-12-28 @ 21:43:52
Postat av: Henry

Hej Anders. Dina bloggar lases ocksa Down under. Hoppas du fortsatter.Gott nytt ar till dej o din familj. Henry

2008-12-30 @ 01:02:35
Postat av: Henry

ps.du ser inget om vilda sossar som blir moderater samt vad hander med miljo och vansterpartiet. ds

2008-12-30 @ 06:03:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0