30 dec Händelser i Kristianstad 2009

Mer som kommer att inträffa i Kristianstad 2009:

- Gågatorna blir gågator igen. Biltrafiken har ökat markant sedan nya regler infördes tidigare i år. Detta är inte bra och retar många stadsvandrare. Jag har bara idag på förmiddagen mött två stadsbor som är förbannade på detta otyg med bil- och cykeltrafiken på gågatorna.
- Publikrekord på museet när den nya stadsutställningen invigs före sommaren.
- J Duveborn får sparken från K- bladet. Han är för enkelspårig som politisk redaktör.
- Folkpartiet i Kristianstad tar klar ställning för socialliberalismen och tar aktivt avstånd från vinstdrivande friskolor.
- Vänsterpartiet följer de centrala påbuden och säger sig vilja samarbeta med S men krånglar med det mesta.
- Miljöpartiet och S för en konstruktiv diskussion om samarbete de kommande åren. Partierna tar tillsammans initiativ till nya satsningar på miljöförbättringar och miljömedvetande i kommunen, t ex förslag om att utveckla spårbunden trafik, extra satsningar på undervisning kopplad till Vattenriket, initiativ om en internationell konferens kopplad till biosfärområdet och ställningstagande för att Kristianstad ska bli en Fair trade city.
- Det blir en opinion för mer resurser till omsorgen och skolan i Kristianstad. Socialdemokraterna tar ställning för en skattehöjning med 50 öre.
- Det handlar inte bara om pengar i omsorgen och skolan. S tar initiativ till en bred debatt om kvalitet, förhållningssätt och bemötande i omsorgen. För skolans del handlar denna breda debatt om kunskap och bildning.

Henry: Detta var väl också svar på några av dina undringar. Det blir dock inte så att några socialdemokrater halkar över till moderaterna. Det skulle nog i så fall vara svårt att välja vilken av falangerna som kan bli aktuell. De är svåra moderaterna här i Kristianstad, framstår mer som en samling individer än ett parti med hyfsat gemensamma uppfattningar. Önskar dig och närstående ett Gott Nytt År, som ni ju faktiskt inleder några timmar före oss.

Kommentarer
Postat av: Anders S

Finns det falanger inom (s) i Kristianstad? :))

Gott nytt år önskar jag dig m familj.

2008-12-31 @ 11:12:43
Postat av: Henry

Om det finns falanger inom S i Kristianstad? Jag hoppas det och att aven vi far "lite stridigheter". Det ar vitaliserande. God fortsattning

2009-01-03 @ 01:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0