31 dec Gott Nytt År!

Inför ett nytt år får man önska sig något. Jag önskar mig således att följande inträffar 2009:

- Fredrik Reinfeldt begär särskild TV- tid för ett viktigt tillkännagivande. Han erkänner då att den hittills förda politiken varit ett stort misstag. Han har kommit till insikt om att ett land och dess invånare mår bäst av att alla är med och har det tryggt. Allt för stora skillnader skapar bara oro och splittring. Han deklarerar nu att regeringen kommer att bjuda in oppositionen för att ta fram ett brett program på solidaritetens grund.
- Barak Obama presenterar en fredslösning för Isarel och Palestina. Israels regering lovar att omedelbart påbörja rivandet av muren på Västbanken och hälsa alla palestinier som vill arbeta i Israel välkomna. Hamas upphör omedlebart med alla attentat från Gaza och erkänner staten Israel. Massiva insatser för uppbyggnaden av staten Palestina görs bland annat från EU.
-  Jonas Duveborn, politisk redaktör på K- bladet, och Sven Bergquist, så kallad fristående krönikör på samma tidning, ber gemensamt om ursäkt för den råa ton de använt sig av i debatten. De säger sig nu förstå att deras sätt att angripa meningsmotståndare inte gynnar det demokratiska samtalet. De säger sig känna respekt för dem som har en annan uppfattning än de själva och att det förhållningssättet kommer att prägla deras inlägg framöver.
- Jan Björklund presenterar ett  förslag om att förbjuda fristående skolor med vinstutdelning. Allt eventuellt överskott som ett skolföretag ger ska återinvesteras i den egna skolan. Björklund medger öppet att den förda friskolepolitiken barkat rent åt skogen. Dessutom ska han sluta att prata om "krav"- ställande. Han säger nu att det leder tankarna fel att ständigt upprepa detta kravställande på vissa individer eller grupper. Det kan leda till syndabockstänkande och det gynnar inte sammanhålningen i ett samhälle. Det är, menar han, bättre att prata om att vi har ett gemensamt ansvar.

Ja, med de här små ljuspunkterna 2009 är det bara att önska alla bloggläsare (och andra också givetvis) ett riktigt Gott Nytt År!

PS till Anders S: Jag menade falangerna inom moderaterna. Önskar dig allt gott kommande år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0