9 dec Fullmäktige ikväll

Så är det då dags för månadens möte i fullmäktigesalen. Som vanligt är det många ärenden på dagordningen, 24 denna gång. En vindbruksplan ska behandlas och troligen antas. Den är bra, riktigt bra och framsynt. Ett stort arbete har lagts ner på att identifiera lämpliga områden för vibndkraftsutbyggnad i kommunen. Ett av de mer spännande projekten som redan är på gång är ett stort antal verk som ska placeras i skogsmiljö på Linderödsåsen.

Kommunens ekonomiska situation tas upp i en rapport och det föreslås från majoritetens sida att överskottsmålet i driftsbudgeten ska skrivas ner från 2 till 1 procent. När vi la vår alternativbudget i juni med ett resultatmål på 1 procents överskott i driftbudgeten betraktades vi som oansvariga. Det behövs en ny budgetdiskussion apropå den försämrade ekonomiska situationen 2009. Det kan bli tufft och nu är det upp till bevis för borgerligheten om välfärden ska värnas. 75 procentav pengarna (2,4 miljarder av 3,2 miljarder) går till skolan och omsorgen. Besparingar drabbar direkt dessa verksamheter om pengarna tryter. Vi behöver för vår del fundera ordentligt på lämpliga åtgärder om det krisar ordentligt. En ny skatteintäktsprognos kommer den 18 december (har jag för det är) och det ger en fingervisning om läget.

Jag hoppas att Pierre Månsson besvarar min interpellation omhan tänker överklaga Skolinspektionens beslut om att ge tillstånd till ytterligare en gymnasiefriskola. Överetableringen kommer att bli dyr de närmaste åren när antalet ungdomar i gymansieåldern minskar.

I övrigt hoppas jag att fullmäktige inte vara till midnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0