12 nov Skola och annat smått och gott

Idag har Littorin ställt krav på företagen och tycker att de i goda tider ska lägga undan pengar för att spara till dåliga tider och att arbetsgivaren gott kan betala t ex utbildning, ge stöd för att starta eget mm. Jag vill påminna om hur det brukar låta när socialdemokratin och facket brukar ställa krav på näringslivet. Då har det alltid brukat heta att vi vill lägga tvångströjor på det idoga näringslivet och hämma deras tillväxt. Littorin är inte det minsta trovärdig när han nu låtsasa ställa krav på företagen. Det är patetiskt.

Anders Knape, ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), skriver i en debattartikel på SKL:s hemsida (2008-11-07) att det får vara slut på "svepande negativa omdömen" om den svenska skolan. Detta apropå SKLS:s årsrapport om skolan där man konstaterar att de som gick ut nian 2007 hade de bästa resultaten på tio år. Vad säger Björklund om det? Än kan ju inte hans krav- och betygskola ha slagit igenom och hans ljugande med statistik om resultaten i den svenska skolan blir ju inte mer trovärdiga när man läser vad alliansbrodern, moderaten Knape skriver.

Idag har jag och en BUN-kamrat besökt Gustaf Hellströmskolan. De som jobbar där känner sig tyngda både av ett sparbeting som pågår just nu och av utredningsförslaget att stänga skolan. Förslaget grundar sig helt och hållet på språkskäl. Min fundering är om det argumentet är tillräckligt starkt i förhållande till andra faktorer som talar till skolans fördel. Det jag tänker främst på är närheten för de som går på skolan, småskaligheten och den kompetens som finns där. Skolan har dessutom startat sin dansprofil och den behöver en del tid för att utvecklas och "sätta" sig. Vi mötte en fin stämning och väldigt trevliga barn. Det var god ordning och arbetsro. Att se dansklassen repetera gjorde mig lätt rörd. Det var glädje, men också allvar och koncentration. Fantastiska barn!

Ikväll blir det teater och Pierre Björkman "Solo on stage". Pierre Björkman är en av få professionella skådcespelare med funktionshinder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0