19 nov Hemma vid nio

Först heldag med jobbet om utvecklingsfrågor inom omsorgsförvaltningen. Positivt! Det finns mycket man kan önska och allt kan bli bättre, men det känns ändå efter en sådan här genomgång som om vi ändå har koll på läget. Det är nog rätt bra på många sätt. De äldre i särskilda boenden har en grundläggande trygghet. Vi pratar ofta om kvalitet, rätten att ge synpunkter och klaga, om viktiga hörnpelare som bemötande och inlevelseförmåga. Det kan bli bättre när det till exemåel gäller innehållet i vardagen. Hos oss genomförs en rätt så omfattande insats för att ge vardagen ett rikare innehåll i våra särskilda boenden för demenssjuka personer. En arbetsterapeut har som uppdrag att under två år stärka en kunskapsbaserad verksamhet i vardagen.  Vi ska veta vad vi gör och varför. Erfarenheter sprids och förhållningssätt diskuteras. Ledarskapet är viktigt. Ledare måste vara närvarande som stöd och med handledning i vardagen. Jag tror att det nära ledarskapet kan bli ännu bättre.

Och sen kommunstyresle från fem till halv nio. Ofta sega tillställningar. En bra redovisning från Renhållningens VD Mikael Anefur. Han och Renhållningen har fått utstå en mycket hätsk hatkampanj under ledning av ortens tidning. Fullständigt ogrundad eftersom det är FTI (Förpacknings- och tidningsinxsamlingen) som beslutat att vi även ska sortera mjuk plast. Hatet mot Anefur tar sig fullständigt orimliga proportioner och K- bladet har byggt upp en sådan stämning sedan länge med sitt tjat om den tjänst han fått som VD.  Duveborn borde läsa Amos Oz bok "Hur man botar en fanatiker" om han har förmåga att ta till sig innehållet i den.

Hemma igen till Aktuellt och ser hur äldre behandlats illa på ett äldreboende i Halmstad. Efter diskussionen tidigare idag på jobbet blir jag beklämd när jag ser detta. Det tycks inte ta slut med den sortens rapporter. Det är deprimerande och vämjeligt att höra om dessa övergrepp.  Men det finns naturligtvis hopp. Uppmärksamheten får aldrig brista. Människor är goda. Samtal och stöd behövs. Ledarskapet ska vara nära. Politiken ska lägga  sig i. Arbetsvillkoren ska vara goda. Lyssna!

Kommentarer
Postat av: Sten

Hur få Duveborn att läsa din bloggsida?

Han skulle behöva det!

Tack för att vi andra får ta del av dina reflexioner!

Hoppas våra förtroendevalda, först och främst de, får det till en god vana att prioritera läsning av din sida före Kristianstadsbladets många.

2008-11-26 @ 15:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0