8 nov Samarbete- med vem?

Låt mig först säga att jag tror att det är nödvändigt med ett samarbete mellan S, Mp och V efter nästa val. Det  allra viktigaste är att vinna valet och förpassa boregrligheten till opposition. Välfärden har inte råd med dem. Vi får ett delat samhälle där vissa ska premieras och andra ska det ställas krav på. Den vägen leder till ett djupt orättfärdigt samhälle.

Men jag litar inte på ett vänsterparti lett av Ohlyfalangen. De är inte att lita på. Jag lyssande idag på Ekots radiointervju med Ohly som brer ut sig om en samlad och kraftfull opposition. Jag ryser när jag tänker på att Ohly ska ingå i en ledning för en kommande regering. Jag minns Ohly som ungkommunist på 70- talet  och från VPK- kongress på 80- talet hur han var en av dem som hindrade förnyelsen av Vänsterpartiet och försvarade den reellt existerande socialismen (som det kallades) i Sovjeyunionen. Vi vet hur svårt han haft att lägga bort kommunistvokabulären.

Det vi behöver är en stark socialdemokrati! Men vi behöver också ha med både Miljöpartiet och Vänsterpartiet i det samarbetet. För min personliga del hoppas jag att beroendet av V blir så litet som möjligt. 

Har just varit och sett en mycket fin film om silversmedjan och sillversmeden i Kristianstad. Se den om du som läser det får möjlighet till det. Önskar en skön helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0