22 april Diverse

Läser en artikel om Sverigedemokraterna i Aftonbladet. Artikelförfattaren avslutar med ungefär följande: De problem som Sd pekar på är verkliga, däremot inte orsaker och deras lösningar. Det finns något viktigt i detta. När vi kritiserar Sd är det lätt hänt att vi också förringar det de tar upp som problem. Vi kan naturligtvis inte acceptera deras vålsamma överdrifter om flyktingar och invandrare, men måste ändå bli bättre på att lyssna och försöka förklara samband.

Jag hörde på radio om avslutningen av "Durban 2", FN:s konferens mot rasism. Det som Irans president gav uttryck för i sin inledning är naturligtvis helt oacceptabelt. Israel ska kritiseras kraftigt för övergreppen i Gaza, men all koppling till Förintelsen och den rasism den var ett uttryck för är djupt olycklig. I en slutdeklaration har tydligen även Iran ställt sig bakom avståndstagande från rasism, främlingshat och intolerans.

Läser också att Fp vill att barn under 15 år ska kunna ställas inför domstol. Det får mig att tänka på Tage Danilessons film Sopor, från tidigt 80- tal. Filmen är en trivsam satir där huvudpersonen är kronprinsessan Viktoria, som tillsmmans med en grupp barn ockuperar slottet. Det får filmens justitieminister att kräva "fler poliser än barn". Är vi kanske på väg dit när folkpartiledare Björklund fått fritt spelrum för inrättandet av det nya "Kravsverige". 

Känner mig idag mycket händig då jag varit sonen behjälplig med att få en ny stötdämpare på plats och därvidlag skruvat dit två muttrar, allt enligt noggranna instruktioner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0