19 aug Hotel Galicja

Jaga ska läsa Per Agne Erkelius nya bok "Hotel Galicja". Den recenseras i dagens Aftonbladet och handlar om en person som befinner sig på Hotel Galicja i den polska byn Oswiecim, det vill säga den plats som en gång gick under namnet Auschwits. Boken påminner om att vi inte får glömma och även om vårt ansvar idag.

Jag har varit i Auschwits en gång för cirka 15 år sen och blivit guidad i lägren där, sett resterna av krematorierna, tortyrcellerna och avrättningsplatserna. Det var en polsk, pensionerad, historielärare som lågmält berättade om fasorna i lägren. Och så finns det de som påstår att det inte har hänt. Vikten av att berätta, och berätta igen, får vi aldrig glömma.

Läser idag också om dopingmisstankar mot träningskamrater till Uasin Bolt som kanske också innebär misstankar även mot honom. Hoppas innerligt att så inte är fallet. Det är förödande för idrotten med de återkommande dopingskandalerna. Tänk så snabbt en fantastisk händelse kan reduceras till simpelt fusk.

Lunchsdags. Det blir Hessle idag och deras goda husmanskost. Eventuellt tar jag GI- alternativet, det är alltid av hög kvalitet, det också. Det får bli lite uppladdning inför eftermiddagens möten, först med S- gruppen i personalutskottet och sen kommunstyrelsen. Där lägger vi ett, efter omständigheterna, riktigt bra budgetförslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0