8 aug 42

42.


"Ursäkta mig", sa Olle, "det var min far som ringde, såg jag. Jag vill gärna svara om det är han, han har mått så förbannat dåligt i flera år. Men det verkar som om det är något som håller på att släppa nu. Hoppas det i alla fall. Ja, så är det med det. Men fortsätt du, Lena."

"Jo, som jag sa så hade vi en förbaskat bra diskussion med strategiska. Representanter från alla celler var med, så vi var många, närmare femtio personer. Det är ett hästjobb att ordna sådana här möten, omständigt, kan man lindrigt uttrycka det. Inget får gå att spåra. Men det var en parentes.


Vi fick en mycket grundlig genomgång av läget. Nassarna har skaffat sig en strategi där dom jobbar mer långsiktigt för att destabilisera och skapa oro. Lite av det har vi sett dom senaste åren. Det handlar om att provocera fram bråk där dom får framstå som dom goda. Dels har dom i större utsträckning börjat synas på gatorna och så ställde dom upp i valet i ett antal kommuner, det såg vi ju bland annat här. Det handlar om att skaffa sig en putsad fasad och få folk att vänja sig vid att dom finns.


Uppenbarligen har nu starka krafter fått med sig rörelsen på ytterligare en mycket skarp upptrappning i närtid. Vad vi vet idag är att dom före sommaren tänker mörda någon högt uppsatt offentlig person. Vi vet inte vem ännu och vi vet inte tidpunkt heller. Tyvärr har vi ingen infiltratör i deras högsta ledning och därifrån har det varit väldigt tyst. Det vi får lita till är dom av oss som finns på nivån under och dit har det ändå sipprat en del information. Informationen från två av våra källor säger alltså att det är en avrättning på gång. Vår samlade gissning är att det är någon i regeringen. Syftet är, som vi så väl känner till, att destabilisera och skapa oro. Det kommer att krävas hårdare tag. Det blir tal om att demokratin med nödvändighet måste ta till en del i grunden odemokratiska åtgärder för att skydda sig själv. Nyttiga idioter som sverigedemokrater och för all del också tunga opinionsbildare i högerpress och teve kommer att kräva åtgärder och invandrargrupper kommer att misstänkliggöras. Se vad som händer i Ungern och Italien nu. Romerna betraktas snart inte som människor längre. Eskalerar det här kan vi snart ha en trettiotalssituation. Som vi såg det måste vi helt enkelt stoppa det här. Vi måste hinna före, innan nassarna utför sitt mord.


Läget sedan det möte du var med på, Katarina, har skärpts. Då beslutades om en insats i juni. Vi behöver tidigarelägga den något, vi vågar inte chansa med juni om nassarna också ligger där. Vi bör få lite tydligare indikationer under våren, men det är tydligen så att det är deras säkerhetsutskott på tre personer som fått fullt mandat att hantera det här, så det är inte säkert att vi kan få fram exakt datum så långt i förväg. Vi beslutade att lägga vår insats någon under första halvan av maj, så nu börjar det bli bråttom.


Det är det ena. Det andra är att vi ska slå till stenhårt. Dom håller på att bygga upp en riktigt stabil organisation, tydligen med stöd av främst italienare. Vi måste nu slå sönder det dom håller på att bygga, i grunden. Och här handlar det om att ta bort folk. Med utgångspunkt från den analys som strategiska redovisade är det sju personer som är nyckelpersoner i deras nationella organisation. Med dom borta trasar vi sönder det dom har. Som vi konstaterat tidigare gör deras hierarkiska struktur ett sådant här slag det möjligt. Nu handlar det alltså om att eliminera sju nyckelpersoner i den nationella rörelsen. Det är i första hand ett slag mot deras dolda organisation. Ingen av dom här sju personerna är kända nazister, utan finns på helt andra poster i samhället. Vi har ju ett exempel här och det ger oss en svår uppgift under våren.


Det vi alltså ska göra är att samtidigt, på samma dag, helst också så nära i tid som möjligt, eliminera dessa sju personer. Och vi ska göra det på ett sådant sätt att det ser ut som i huvudsak olyckshändelser eller hastigt inträffad dödlig sjukdom. De här sju fallen får heller inte likna varandra, alltså under inga omständigheter kunna kopplas samman.


Ja, kamrater, det här är alltså vårt uppdrag under våren. Kartläggning, planering och genomförande. Vi måste nu på en mycket kort tid skaffa oss nog med kunskaper om herr Gudmarsson för att åstadkomma hans frånfälle i början av maj på ett sätt som ser ut som en olyckshändelse. Datum och klockslag ska fastställas inom två veckor. Vi behöver veta det så tidigt som möjligt. Ja, det här är vad jag hade att rapportera. Vi kan väl diskutera det här en stund."


Det blev ytterligare en timmes diskussion om det Lena rapporterat. Samtliga delade bedömningen att det nu var nödvändigt med ett hårt slag mot den nationella rörelsen och hårdast blev det om man slog direkt mot ledningen. Det här var något extraordinärt, men som de såg det behövdes det nu.


Principerna för sina aktiviteter hade de sen långt tidigare, ett gillande av dem var i själva verket grunden för att delta i arbetet överhuvudtaget. Det var ibland nödvändigt att skydda demokratin med illegala, odemokratiska metoder. Motståndarnas odemokratiska metoder handlade om att rasera demokratin. Det var något helt annat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0