15 jan Plus och minus

Plus för Mona Sahlin i partiledardebatten. Mer stringent än tidigare. Fortsätt så?
Miunus för Reinfeldt och kompani. Lyssnade på Littorin på TV häromkvällen och han upprepade sitt tugg om "skitår". hans inställning till hur man ska förhålla sig till detta var märkligt passiv. Visst vet vi att denna lågkonjunktur beror på andra faktorer än de vi direkt kan påverka, men all inhemsk politik nu måste ju gå ut på att hålla ihop landet, att satsa på kompetensutveckling, att se till så  att de som ställs utan jobb klarar sig igenom med hälsa och trygghet i behåll.

Plus för Lars Winnerbäck, som jag av en händelse såg på TV igårkväll. Verkar väldigt sympatisk.
Minus för Lisa Marklund som uppenbarligen varit ovarsam med sanningen när hon berättat den "sanna" historien i boken "Gömda".

Plus för en respektfull dialog med barn och föräldrar om mål och resultat i skolan.
Minus för "betygsliknande omdömen" till mindre barn. Nu kommer snart frågan upp i barn- och utbildningsnämnden.

Plus för en öppen och förutsättningslös debatt om näringslivsklimat i Sverige.
Minus för dogmatiska testuggare som Nils- Eric Sandberg, krönikör i K- bladet. Idag yrar han om att socialister motsäger sig förändring. Jag citerar följande meningar: "Socialisterna kritiserar marknadsekonomin för att den oroar människor med förändring och risker. Problemet är att förändringen ligger inbyggd i materien: elementarpartiklarna är alltid i rörelse som är proportionell mot temperaturen. Först när temperaturen är nere på absoluta nollpunkten, - 273,15 grader, har all rörelse i materien upphört. Då blir det äntligen lugn och ro." Ja, så kan man ju också motivera kapitalismens utslagning. Det är en något märklig infallsvinkel för att argumentera för det. Till Nils- Eric Sandberg kan vi socialister bara förmedla budskapet att vi är för all förändring som leder till en rättvisare fördelning, ekonomisk demokrati och trygga anställningsvilkor. När det gäller sådana förändringar befinner sig sannolikt N-E Sandberg på den absoluta nollpunkten.

och till sist

Plus för alla ansträngningar som görs för att stoppa blodbadet i Gaza.
Minus för de som motsäger sig dialog och försoning.

Kommentarer
Postat av: Göran Wagermark

Vadå minus för Liza Marklund. Hur vet Anders Tella att hon farit med osanning, vad bygger Du ditt ställningstagande på? En roman är roman och en skildring ur den skrivandes ögon som möjligen färgar en historia något men vi vet ju inte om det är på det sättet i detta fall. En annan författare påstår att hon besitter sanningen och sågar Liza, hur vet vi att hon talar sanning.

mvh

Göran Wagermark

2009-01-18 @ 16:13:08
Postat av: Anders Tell

Bäste Göran W!



Jag har inte så mycket att säga om Liza Marklund mer än att jag tycker att hon skriver dåliga böcker. Hennes Annika Bengtsson är ungefär som Wallander, en halvpsykotisk, ständigt stressad, på helspänn och jagad person som inte alls känns särskilt trovärdig. Dessutom regnar det eller blåser jämt. När det gäller "Gömda" så har jag inte läst den, men uppmärksammat att den påstås berätta sanningen. Jag har alltid trott, när jag läst om den, att det var en dokumentär, men så är tydligen inte fallet. Och i en roman får man ju hitta på vad som helst. Men då ska den ju marknadsföras som det.

2009-01-18 @ 20:35:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0