16 jan Fredagsnoteringar

Denna dag noteras:

...att J Duveborn i dagens K- blad som vanligt talar illa om public service. Han förstår inte skillnaden mellan en reklamberoende TV- kanal och en avgiftsfinansierad. En avgiftsbaserad public service TV är oberoende. Det är inte en skattefinasierad som han påstår. Dert är viktigt att public service fyller funktionen av att fritt kunna granska makthavare utan att riskera minskade skatteanslag. Den risken är mindre med en levande demokrati, men om det dyker upp makthavare som får för sig att styra public service ska det vara så svårt som möjligt att göra det. Public service är fri televsion. Om det kniper ekonomiskt för en ägaren till en reklamfinansierad TV- kanal tror jag inte han skulle tveka ett ögonblick att lyssna på en stor köpare av reklamtid, om denne har synpunkter på innehållet i programmen. För en sådan ägare är det i första hand en fråga om att tjäna pengar. TV- verksamheten bedrivs knappast som någon form av ideell verksamhet.

...Henric Borgströms intressanta ekonomikrönika i samma tidning. Han redogör för hur riskkapitalbolagen suger vinster ur företag och sen låter dem falla. Direktörer som förmedlar sådana affärer tar feta konsultarvoden. Var finns långsiktiga industrialister nu för tiden?

...från Dagens samhälle att allt fler kommuner får revidera sina budgetar. I Kristianstad blundar den borgerliga majoriteten så gott de kan för vad den försämrade ekonomin kan innebära.

... från dagens Aftonbladet att den schweiziske ekonomen Marc Faber bedömer att USA kommer att gå i konkurs. De gigantiska lånen kommer att sänka landet. Det vore inte bra för världsekonomin, men belyser vikten av av ett starkt och stabilt EU.

...att kvällen kommer att ägnas åt lite schackspel, några pilsner och allmän trevnad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0