20 jan Mötesdag...

.. och så missar jag direktsändningen från installationen av Barack Obama. Vi har gruppmöte i kommunstyrelsen om en stund, klockan fem. Intressanta frågor som försäljningen av Önnestadsgymnasiet, handläggning av systematiskt arbetsmiljöarbete, lokaliseringen av nytt kommunhus, ekonomisk månadsrapport och mycket annat ska avhandlas. Mycket positivt är att en motion som jag och Marianne Svensson har skrivit föreslås bifallas. Motionen handlar om att upprätta en handlingsplan för att fler personer med funktionshinder ska arbete eller annan sysselsättning. Det är ledsamt att se speciellt unga vuxna gå sysslolösa på grund av att de har ett funktionshinder. De allra flesta har kapacitet att utföra ett meningsfullt arbete, men det kan behövas en del extra stöd på en arbetsplats.

Tidigare idag har presidiet i barn- och utbildningsnämnden sammanträtt. Inte så många ärenden denna gång men väl så viktiga ändå. Vi har fått en mycket grundlig redovisning av resursanvändning och kvalitet i förskolan. Det finns nu ett förslag om betygsliknande skriftliga omdömen. Skriftliga omdömen är OK tycker jag, men de behöver absolut inte vara betygsliknande.

Direkt efter KS- gruppen blir det kommunfullmäktige halvsju. De senaste tre sammanträdena har varat till midnatt. Så bör det inte bli ikväll. Det är stort några motioner och några medborgarförslag som ska avhandlas, som det inte finns någon politisk oenighet om. Jag har gått hopp om att hinna hem i något så när hyfsad tid och åtminstone få se något sammandrag om den nyinstallerade presidenten.

Verkar ännu vara lugnt i Gaza. Såg att en granat skickats iväg utan att det tydligen fått någrta effekter. Det känns darrigt men jag hoppas ändå att det blir början till en längre vapenvila och ännu bättre en dialog. Israel måste nu släppa blockaden mot Gaza. Det skulle förbättra klimatet och förutsättningarna för en dialog.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0