23 jan Fredagsnoteringar

Riksdagsledsamoten Montan, moderat, gratulerar i en insändare i dagens K-blad alla som tjänar mer än 20000 i månaden. Nu blir det lägre skatt igen. Ja, tjänar man 20000 blir det cirka 400 lägre och tjänar man 40000 blir det närmare tusenlappen mindre i skatt. Han påstår att skattesänkningarna är finansierade med det är ju "skitprat" för att travestera partibrodern Littorin. Staten får ett budgetunderskott i år så pengarna till skattesänkningar får lånas ihop. Bätter vore i så fall att låna till offentliga investeringar. Så "skitår" blir det ju faktiskt inte för alla. Det drabbar mest de som utsätter sig för att bli varslade, utsätter sig för sjukdom eller utsätter sig för någon arbetsskada så man blir förtidspensionär.

Det går dåligt för flyget i Kristianstad. Någonstans finns en nedre gräns. Hur hanterar vi det? Uppenbarligen fyller idag inte flygplatsen det behov av kommunikationer som ju ändå finns. Jag tror det behövs en rejäl marknadsundersökning som för det första belyser det lokala, närregionala behovet av flygplatsen, för det andra vilka resvägar som väljs istället och för det tredje omvärldens resor till Kristianstad. Vi behöver utöver detta utveckla strategier för andra kommunikationssätt, främst tåg. Vi borde ligga i framkant där och i första hand verka för dubbla spår till Hässleholm. En dag kommer det att visa sig att vi har för många flygplatser.

Jag har i eftermiddag varit i Malmö och diskuterat kulturpolitik med andra S- märkta kulturpolitiker i Skåne. Trevligt och intressant. Kulturens roll är oerhört viktig i ett samhälle som vill främja människors utveckling och aktiva deltagande i samhällslivet. Innan vi avlsutade mötet skulle tid och plats för nästa möte bestämmas. Jag föreslog Kristianstad som mötesplats. Det blev tyst. Flera uttryckte osäkerhet huruvida man kunde vara med på nästa möte. De flesta av de deltagande är nu förvisso från Lund och Malmöregionen, men jag tycker det skulle vara trevligt att även ha en träff i Kristianstad. Jag drog tillbaka mitt förslag och det blir istället Lund som mötesplats nästa gång. Det är långt från Malmö och hit.

Men nu är det fredagkväll och kvällens höjdpunkt närmar sig - På spåret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0