5 dec Heja rödgröna laget!

2009 och året före nästa riksdagsval. Nu har vi på den rödgröna sidan alla möjligheter i världen att visa ett alternativ i svensk politik:
- som både utjämnar klyftor och stärker kreativitet och entreprenörsskap - Det finns alltså ingen motsättning mellan jämlikhet och individuell kreativitet som borgarna vill framställa det som.
- som både gynnar tillväxt och grön klimatpolitik - Det finns ingen motsättning mellan hög materiell standard och en hållbar tillväxt.
- som både skapar en generell  välfärd av hög kvalitet och egna livsval - Det finns ingen motsättning mellan en bra offentligt finansierad vård, skola och omsorg och möjligheten att göra egna ekonomiska prioriteringar.
- som både ger en god generell välfärd för oss infödda svenskar och en generös bistånds- och flyktingpolitik - Det finns ingen motsättning mellan höga pensioner och stöd till fattiga och förtryckta, tvärtom det stärker långsiktigt goda villkor också för oss som bor här i den rika delen av världen.
- som både stärker arbetsrätten och utvecklar näringslivet - Det finns ingen motsättning mellan trygga arbetsplatser och ett dynamiskt näringsliv.
- som både ger Sverige en stark röst i världen och stärker EU:s progressiva roll i världen - Det finns ingen motsättning mellan ett självständigt Sverige och samarbetet i EU.

Idag är jag väldigt glad över att inte befinna mig i Gaza. Det finns svenskar som vill ta sig ut men inte kan. Det kanske löser sig för dem, men hur går det för de andra 1,4 miljonerna som lever hopträngda som råttor instängda i en låda det inte går att ta sig ut ifrån, allt medan bomber kreverar, hus rasar samman, stridsflyget drar fram och människor lemlästas. Finns det tårar kvar hos de barn som tvingas uppleva detta helvete? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0