24 okt Fredagsfunderingar

I kommunstyrelsen i onsdags föreslog vi från socialdemokraterna att ett medborgarförslag om ridstig vid Hammasjön skulle bifallas. Borgarna föreslog återremiss vilket det också blev. Vi tyckte inte att frågan behövde beredas mer. Det finns plats för en ridstig. Idag kommenteras detta i en artikel i K-bladet med att medborgarförslaget kan bli verklighet och att det återremitterats. Inte ord om vem som  vill se detta medborgarförslag bejakat. På K- bladet brukar journalister hävda sitt oberoende men här är det uppenbart att man inte vill koppla socialdemokraterna till något som ter sig positivt.

Börsen rasar idag igen, bankerna gör miljardvinster och tjänar sina pengar på ett stort räntegap mellan in- och utlåningsräntor, varslen ökar -  8000 i september och ännu fler i oktober, Riksbanken paniksänker räntan när de för en månad sen höjde och planerade för fler höjningar.  Kort sagt: Konjunkturen kraschlandar. Vanligt folk uppmanas att ha is i magen när marknaden är skitnervös.

Nu, om någonsin, är det dags för en socialdemokratisk offensiv för det starka samhället, för satsningar på forskning och utveckling, för en satsning på vuxenutbildning, för en förbättrad A- kassa, för tunga statliga investeringar i järnvägar och andra infrastruktursatsningar. Prioritet 1 nu är att socialdemokratin tar ledningen i debatten om hur vi formar ett samhälle som är tryggt och stabilt, hur vi bekämpar girighet och kvartalskapitalism och sätter spelregler för marknaden. Mona Sahlin - Nu är det dags att stiga fram och visa vad socialdemokratin kan åstadkomma. Nu måste vi vara som bäst! Fortsätt diskutera med Mp och V, men det är inte i den frågan som vi ska ha förstasidesrubrikerna just nu. Nu behövs ett stadigt, rakryggat och distinkt politiskt ledarskap. Det är det som ska känneteckna socilademokratin just nu.

Och till helgen ska det bli blixthalka. Vem står stadigast då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0