22 juni Dags för kommisarie Montalbano

Har just kopplat in det mobila bredbandet. Nu återstår att se om Telia håller vad de lovar. Det verkar åtminstone något snabbare än det modem som använts några veckor.

Nu är sommaren här på allvar. Det syns på TV- tablån som idag innehåller sommarens första TV- deckare; Kommisarie Montalbano. Det fortsätter imorgon med Morden i Midsomer. Programmen kolliderar med Aktuellt, men jag tror ändå jag väljer dessa TV- deckare de dagar denna krock sker. 

Denna måndag efter midsommar har det onekligen känts lite segt på jobbet. Skönt med en promenad mitt på dagen och trevligt med lunch  på museet med arbetskamrat. Vi tittade in som hastigast på konsthallen. En slags popkonst, kanske man kan kalla det, med stiliserade, eleganta, modeller och helfigurer i neonljus.

Har tittat igenom lite handlingar inför möte med barn- och utbildningsnämndens presidiums möte med kommunstyrelsens presidium imorgonbitti. Budgeten inför 2010 ska diskuteras och på vilket sätt majoritetens besparingar ska klaras av. Majoriteten i BUN har ju lagt i stort sett hela besparingen, 20 miljoner kronor, på förskolan. Det blir större barngrupper om man ska kunna behålla all personal, eller färre personal med bibehållet antal barn. De måste skrapa ihop ytterligare drygt 5 miljoner och vart det ska tas vet inte jag.

Borgerlighetens totala sparande på drygt hundra miljoner för kommunen kan naturligtvis inte genomföras utan att det märks.

Lyssnar på Rapport samtidigtt med bloggskrivande. Börsen ner tre proocent idag och kronan ytterligare försvagad mot euro och dollar. Vad denna dagsnotering står för går det väl inte att dra några slutsatser av. Börsen kanske har lite sommarnervositet. Då ska man ju annars koppla av och ta det lugnt. Men för aktiehandlarna finns förmodligen ingen normal sommarvila.

Varmt ska det bli de närmaste dagarna meddelar väderrapportören. Det låter bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0