17 juni Hyresgäster har flyttat

Idag har jag inte lyssnat på partiledardebatten. Had nog gjort det om jaq varit ledig. Jag har heller inte sett några kommentarer om vem som vann eller förlorade. Dock har jag sett SCB:s stora undersökning om väljarsympatier och konstaterar att S minskat ytterligare, nu till strax över 36 %. Det är riktigt uselt.

Det som gick så oerhört enkelt med uppgången efter valet har nu förbytts mot en lika brant nerförsbacke. Nu är det mer än ett år till valet och mycket kan hända så något valresultat ska inte tas ut i förskott. I dagsläget tror inte jag att det för socialdemokraternas del handlar om att i första hand redovisa ett trovärdigt regeringsalternativ. Risken är bara att S uppfattas som ett mycket otydligt alternativ i kompromissandet med V och MP. Nu handlar det istället om att visa att socialdemokraterna är det parti som på bästa sätt kan leda en kommande regering och har det bästa programmet för det.

Kommunstyrelsens sammanträde var idag föernat med några besök runt om i staden. Vi har bland annat på plats tittat på bygget av Naturum och bygget av Kristianstad Arena. Båda intressanta och viktiga projekt som kan bidra till att öka intresset för vår stad. De här satsningarna vittnar om framtidstro. Det som är viktigt nu är att knyta ihop de här satsningarna med vad som händer i Skåne i övrigt. Kristianstads kommun måste till exempel ingående studera på vilket sätt vår del av Skåne kan dra nytta av ESS- anläggningen i Lund. Vi måste också engagera oss i frågan om snabbtågslinjen och i övrigt när det gäller utbyggnaden av den spårbundna trafiken.

Våra hyresgäster, rödstjärtsfamiljen, har nu flyttat ut ur holken. Det blev plöstligt lite tomt och tyst. Nu väntar för deras del endast att äta upp sig över sommaren och samla krafter för flytten till Afrika framåt tidig höst. Klarar de bland annat pasagen över Sahara ser vi dem eventuellt nästa år igen. Vi städar boet till dem tills dess så att det står inflyttningsklart när de kommer tillbaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0