27 mars Vänd debatten!

Att vända debatten är lättare sagt en gjort. Ett exempel på det finns i dagens K- blad. Jag ser att Kristianstadsbladet och Duveborn, i en signerad understreckare, tänker återkomma till "felprioriteringarna" i kommunen "i nästa års val". Ja, tydligare än så här kan knappt Kristianstadsbladets roll i den lokala politiken beskrivas. Därför vore det hederligt att också ställa upp i valet nästa år, som Kristianstadsbladspartiet. I händelse av tillräckligt med röster skulle det ge tillfälle för Duveborn att även vara med och ta ansvar.

Nu tänker sig nog inte Duveborn det, men man kan ibland undra över den roll tidningen tar på sig. Nu har en tidning, i ett land med fri press, all rätt att skriva precis vad den vill. Det är jag mycket tacksam för. Alla andra alternativ är sämre. Men det måste ju också innebära att det står var och en fritt att också ha synpunkter på det som skrivs.

Min uppfattning är att tidningens ledarsida, och för all del också nyheterna, till mycket stor del bedriver kampanjer av olika slag. Media som kritiska granskare av makten är en självklar del av demokratin, men det måste var tillåtet att ifrågasätta, i detta fall, K- bladets roll som kommunal makthavare. De som har makten i en kommun ska man kunna rösta in i kommunfullmäktige eller rösta bort. Det går inte när det gäller Kristisanstadsbladet. Tidningen agerar som ett politiskt parti och borde därför också ta ett politiskt partis ansvar.

För övrigt hoppas jag att arbetarrörelsen efter nödvändig självkritik och granskning av hur man ska förhålla sig för att undvika de fällor som normalt det "fria kapitalets" män hamnar i, ska återta initiativet i den politiska debatten. Det behövs! Välfärden är i fara och vi kan inte låta Reinfeldt och co i lugn och ro få fortsätta med nedmonteringen av skola, vård och omsorg, av pensioner, A- kassa och sjukförsäkring.

Men nu är det fredag och två lediga dagar väntar. Imorgonkväll blir det en mindre ölprovning med öl från svenska mikrobryggerier. Där finns alldeles säkert mycket god kvalitet. Något att se fram emot.

Kommentarer
Postat av: Göran

Du bör överväga om Du inte skall försöka få bloggen publicerad i Bladet, Opinion.

mvh

Göran

2009-03-29 @ 23:29:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0