3 mars Avkoppling efter möte med BUN

Idag har frågan om Trolle Ljungby skola behandlats. Vi i S- gruppen avstod från att delta i beslutet. Vi har varit mycket tydliga med att vi kan vara med i breda politiska lösningar över blockgränserna om tuffa beslut, det här kan vara ett sådant. Samtidigt vill ha en helhetssyn på vilka åtgärder som behövs för att komma tillrätta med den synnerligen svåra ekonomiska situationen. Vi saknar båda dessa delar idag, det vill säga både den breda politiska enigheten och helhetssynen på ekonomin. Beslutet idag blev ändå att Trolle Ljungby skola stängs. Väl medvetna om den tuffa period som väntar är det nog så att vi kommer att behövas i samband med kommande besparingar. Som socialdemokrater är vi vana att ta ansvar och ska inte backa för det om så behövs.

Det är ett dilemma med de allra minsta skolorna. Det är ganska så begripligt att de som bor nära en sådan vill ha den kvar. Men de kostar mer än andra skolor och resurser tas i praktiken från andra elever som går på andra skolor. Samtidigt har vi ett ansvar för en kommun som ser ut som den gör. Många bor på mindre orter och på landsbygden. Det gäller att hitta en vettig balans så att vi ändå behåller en bra kommunal service i hela kommunen.

Ikväll blir det teater med skådespelet "Änkeman Jarl". En Vilhelm Moberg- komedi som handlar om vem som ska ärva änkemannen. Det blir en bra avkoppling efter en rätt tung dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0