6 mars Ett glas öl

Fredagkvällar är rikigt slöa kvällar. Väl hemma efter veckans sista arbetsdag är det inte dumt med en öl av gott märke. Hittade en Brooklyn brown ale i kylen och det är riktigt bra kvalitet. Den här är en mörk ale, fyllig men inte så stor beska. Smakar särskilt bra om vädret är lite grått och lite regn i luften.

Det nya numret av Efterarbetet har kommit idag och inehåller rätt mycket om Davis Cupmatchen i Malmö. Jag sympatiserar med budskapet, att matchen borde stoppas, men ska inte åka dit. Jag hoppas att jag får fel, men det torde finnas en stor risk för bråk. Det är allt för nära till Köpenhamn och danska anarkister brukar skyr inga medel när det gäller att kasta gatsten och krossa skyltfönster. Jag minns demonstrationen i Båstad 1975. Sjutusen var vi som tågade i en mycket värdig demonstration  genom Båstad.

Nu rasar kronans värde. För en euro får vi snart betala tolv kronor. Det kanske är tillfälligt och det vänder säkert uppåt en del när krsien väl är över. Men risken finns ändå att vi landar på en lägre nivå än tidigare och därmed har vi blivit något fattigare i förhållande till omvärlden. Vi behöver ansluta oss till euron. Vi kan vara väl så självständiga ändå, men får den mera stabila valuta som euron innebär. Vår självständighet när det gäller ekonomi handlar om välskötta statsfinanser, en modern generell välfärd och ett modernt näringsliv. Låta kronan hamna på museum!

Kommentarer
Postat av: johan

Kylen var tom på ale, ett glas vitt vin på fredagkvällen fick duga.

2009-03-06 @ 21:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0