19 sept Blunda och koppla av med harpmusik

Det är en strålande vacker lördag idag! En dag som den här tillhör det riktigt vackra i det Sverige jag uppskattar och tycker om så mycket.

Nu när sommaren väl ändå går mot sitt slut, men när solen och en del värme ännu håller sig kvar, är det riktigt trevligt och gå en runda på stan. en här lördagen är perfekt för det och så tycks även en hel del andra uppleva det. Det är roligt när det är mycket folk på gatorna, på torgen och utecaféerna.

Kvart över tolv hölls en liten harpkonsert på museet. Det var sex harpor i ensemblen från den kommunala musikskolan. Det är en lärare på musikskolan som nu håller på att bygga upp något alldeles unikt för Sverige. Det finns ett stort intresse för att spela harpa och det är så oändligt vackert och rofyllt att lyssna till. Det blev en halvtimmes konsert, en vilsam paus i promenerandet på stan.

Alliansens partier stod för ett annat inslag i stadspromenaden. De delade ut lite foldrar och var ganska många till antalet. Självklart bra gjort av dem. Nu gäller det bara att visa att det finns ett bättre alternativ.

Jag  fick en liten folder som inleder med orden: "Att ha ett jobb att gå till, känna sig behövd och vara en del av en gemenskap är viktigt för alla människor."

Att skratta är enkelt, men det fastnar i halsen. Det här är precis det nyspråk jag skrev om häromdagen. Arbetslösheten ökar, de sjuka får inte vara sjuka ifred, allt fler behöver försörjningsstöd medan miljonärerna får gigantiska skattesänkningar.

Vi måste berätta om att det inte är på det här sättet vi bygger en gemenskap i det samhälle som ska var till för oss alla. Vi får inte låta den politiska högern komma undan med det här nyspråket!

Det är lätt att bli förbannad och känner du att ilskan blir för stor - koppla av med lite harpmusik. Det är balsam för själen. Kom sen igen med nya krafter och hjälp till att peta hål på den ballong av lögner som högern nu håller på att blåsa upp.

Kommentarer
Postat av: Jan Lindelöf

Håller med om att den borgerliga alliansen pratar varmt om arbetslinjen men i många avseenden motverkar allas rätt till arbete efter förmåga. Dock tyckte jag i Ksd-bladet idag att Christina Husmark Persson tänker någorlunda rätt då hon inte vill acceptera att människor som haft tidsbegränsat sjukbidrag inte ska försöka komma tillbaka till arbetsmarknaden. Hon satsar på arbetsmarknadspolitiska stödformer av olka slag för denna grupp. Sen ser jag också i Ksd-bladet att Bengt Gustafsson nu bjuder in KD till samarbete med alliansen i kommunen. Min fråga blir: får vi se ett samarbete snart mellan s, vp och mp i kommunen - alltså en rödgrön allians? Det skulle jag välkomna!

2009-09-19 @ 22:18:51
Postat av: Anonym

Hej Jan.

Ang rödgrön allians så "jobbar vi på det"

Henry

2009-09-20 @ 07:28:23
Postat av: Jan Lindelöf

Hej Henry

Det gläder mig att du - som arbetarkommunens ordförande - meddelar detta. Förutsättningarna borde finnas till en nära samverkan nu när Arenan byggs och kan läggas åt sidan och partierna kan börja se framåt. I en valplattform mellan de tre partierna ser jag gärna att bla följande punkter kommer med:

- En skola i toppklass där samtliga elever går ut med godkända betyg och som innehåller profilklasser av olika slag samt utbyggnad av vuxenutbildningen, yrkesutbildningen och samverkan med Högskolan

- En äldreomsorg med geriatriskt utbildade medarbetare och med olika profiler utifrån medborgarnas olika preferenser

- En kultur- och fritidssektor som tar vara på det Kristianstad idag är bra på: Barbacka, Bokfestivalen, Åhus Beachhandboll festival mm förutom den "vanliga kulturen och fritidssektorn" för främst barn och ungdom, bl a idrotts- och kulturaktiviteterna på sommaren.

- Profilområden som Spirit of Food, Miljö- och Vattenkommunen samt Handelsstaden (Maten, livsmedel, Vattenriket med Naturrum, Biogasen samt utbyggnad av handeln)

- Höghastighetståg genom Kristianstad, lätt spårvagnstrafik från Åhus, utbyggnad av E22 (redan klart) samt utbyggnad av stadsnätet för IT

- Integration av alla våra medborgare med utländsk härkomst: tänk vilken resurs dessa människor utgör med alla sina språk, sin företagssamhet osv - detta måste kanaliseras för stadens utveckling!

- Ökad samverkan regionalt med Hässleholm och de andra SkåneNordostkommunerna men också med Region Skåne. Kontakterna bör utvecklas dels mot Öresundsregionen men också mot Blekinge och Karlskrona och länderna kring södra Östersjön.Ett tips är att när partierna pratar sig samman så kan Skånes nya regionala utvecklingsprogram utgöra en plattform: www.skane.se/utvecklingsprogrammet.Jag är inte medlem i partiet men en sympatisör och hoppas att ni tillvaratar även oss i valrörelsen. Jag känner Anders Tell sedan länge och tycker han är en öppen, klok och konstruktiv person som man kan föra framåtsyftande samtal med.

Hälsningar

Jan2009-09-20 @ 20:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0